stres

STRES – motivacija ili prijetnja zdravlju i karijeri?“ – Vukovar

„Stres nije ono što nam se dešava. Stres je naša reakcija na ono što nam se dešava!“ M. Killoran!“

Upravo u kontekstu ove mudre izjave u  Vukovaru je održana zadnja u ovoj godini instant radionica uz čaj „Use the time for Tea“ po nazivom „Stres – motivacija ili prijetnja zdravlju i karijeri!“

U vrlo posebnom ambijentu, divnom sunčanom jesenjem danu na Waterbus Magenta1 na Dunavu, 20-tak sudionika je interaktivno sudjelovalo na 26. po redu after work radionici modeliranja uspjeha i učenja novih vještina za osobni rast i razvoj.

Voditeljica radionica i projekta gđa. Mara Majstorović NLP trenerica i POY praktičarka, provela je sudionike kroz proces Points of You alata i uvela ih u njihov unutarnji svijet emocija s ciljem razumijevanja kako im funkcionira tijelo pod stresom. Poklonila im je kroz radionicu s fotografijama nove uvide o sebi i o tome kako se nositi sa stresom i kako ga kanalizirati u motivaciju, a ne u teška emotivna i konfliktna stanja.

Ljudsko tijelo često zanemareno u brzom načinu življenja ima svoje mehanizme kojima se bori protiv stresa i često daje signale koji se ne doživljavaju, pa su na tom tragu  polaznici odradili POY proces kroz pitanja, kako gledaju na svoje tijelo, što osjete i što čuju od vlastitog tijela, odnosno što im tijelo poručuje kad su pod stresom.

Points of You metoda koja koristi fotografiju kao suradnika, partnera i katalizatora, pomogla je sudionicima da pogledaju unutar sebe, da nadmudre vlastiti mozak i povežu se s onim što se unutar njih uistinu događa.

Kroz pogled u sebe otvorili su im se novi uvidi, s kojima su se prebacili sa standardnih algoritama opravdavanja zašto je život stresan na stvarna stanja i mogućnosti.

Polaznici su se upoznali s mogućim stresovima razmjenjujući individualna iskustva te sa simptomima stresa kroz emocije poput poricanja, ljutnje, uznemirenosti, iscrpljenosti, nesanice, nedostatka koncentracije, neefikasnog upravljanja vremenom i kroz zdravstvene probleme.

Nakon radnog dijela kao i uvijek modelirali su se uspješni ljudi, a ovaj put su to bile dvije poduzetnice iz Vukovara, Sanela Andrašević i Snežana Živković.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *