„EQ u poslu!“ – Vukovar

Uspješno održana 24. po redu instant radionica uz čaj i modeliranje uspješnih „Use the time for Tea“ u Vukovaru!

Tema ove iskustvene radionice koja se održala ploveći na Waterbus Bajaderi je bila „EQ u poslu!“ i okupila je 40 tak zainteresiranih gostiju iz četiri grada Vukovara, Vinkovaca, Osijeka i Zagreba.

Uz inspirativne goste, iz građevinskog sektora, vinske proizvodnje, aromaterapije, zdrave prehrane i izrade programskih aplikacija, sudionici su iz prve ruke mogli čuti koje emocije su ih vodile na putu do uspjeha, a uvod u cijelo druženje i temu kroz instant radionicu odradila je voditeljica i autorica cijelog koncepta gđa. Mara Majstorović NLP Coach.

Emocije se mogu svjesno promijeniti

EQ ili emocionalna inteligencija je neizostavan dio formule:

USPJEH = IQ +EQ

i za nju se sve više pokazuje interes u poslovnom okruženju i šire jer se nizom dokaza ustvrdilo koliko je pozitivan utjecaj razvijanja EQ kod menadžera i zaposlenika kroz veću produktivnost, fleksibilno prihvaćanje promjena, te manje konfliktnih situacija u timovima.

Jednako tako EQ postaje sve važnija i u tržišnom okruženju. Naime, danas je otvoreno tržišno okruženje izazovnije, kompetitivnije i sklonije bržim promjenama nego prije desetak godina. Povezano s time, poslovno okruženje je složenije i naglašenija je potreba za prilagodbom i promjenom, a rad se sve više bazira na timu i suradnji.

Najvažnije što su polaznici dobili kroz radionicu je spoznavanje tri stupnja koja u sebi uključuje EQ:

1. prepoznavanje i imenovanje emocije kroz osjećaje koje nam stvaraju
2. određivanje intenziteta emocije kroz promišljanje
3. transformacija neadekvatne emocije u odgovarajući oblik reakcije odnosno ponašanja kroz svjesno djelovanje.

Hrabrost na putu življenja emocija koje nam služe

Draga gošća iz Zagreba i sponzor instant radionica Natalija Zastavnik Crnički i njezin ženski tim iz Salonize j. d.o.o. su podijelile sa sudionicima svoja iskustva i otkrile nam kako im EQ pomaže u odnosima i u odvajanju privatnih stanja od poslovnih. Ključ je po njima u izražavanju emocije, tako da u različitim stanjima otvoreno o tome porazgovaraju i kroz razgovor popravljaju raspoloženja. Programska aplikacija koju plasiraju na tržište salona i zdravstvenih ustanova je također proizašla iz problema neadekvatnih emocija klijenata ali i voditelja, te ime je omogućila uravnotežili privatno i poslovno kroz kontrolu i upravljanje terminima i osobnim vremenom.

Direktor tvrtke Eurco d.d. gospodin Hrvoje Merki, podijelio je svoja iskustva u poslovnom okruženju Sirije gdje je jedan period svog života i radio i morao se susretati s različitim narodima, kulturama kao i različitim ekspresijama emocija i gledanjima na njih. Ujedno nas je upoznao s emocijama empatije i razumijevanja u obiteljskom okruženju ali i na trenutnoj poslovnoj poziciji. Po njemu je ključ razvoja EQ u edukaciji i cjeloživotnom učenju.

Monika Živković, je oduševila sudionike svojim otvorenim izlaganjem, otkrivši im tajnu svog uspjeha jer kao majka i supruga, uz javnu ustanovu u kojoj radi i svakodnevno se susreće s emocijama nemoći, ljutnje i frustracije uspješno vodi obiteljski biznis i vinariju Marija u Iloku. Ključ je pronašla u odricanju i dobroj organizaciji, odnosno prihvaćanju svojih uloga, ali i umijeću slušanja i zadovoljstvu poslovima koje obavlja.

Za kraj su sudionici imali prigodu čuti i rješenja za bolja emotivna stanja na poslu i u svakodnevnim životnim situacijama.

Koju prirodnu ljekarnu nositi sa sobom i kako nas mirisi eteričnih ulja mogu brzo i efikasno podići iz raspoloženja dekoncentracije, stresa i konfuzije pojasnila nam je certificirana aromaterapeutkinja Jasminka Šarić. Dok su se mirisi lavande, naranče i ružmarina širili brodom Bajadera, sudionici su vidno pokazali oduševljenje te postali još raspoloženiji.

Kako hrana utječe na naše emocije i na razinu energije u tijelu, što nas jede i što mi jedemo, su teme o kojima je kroz vlastita iskustva govorila i oduševila sudionike dr.sc Anita Freimann- „Doktorica sreće
Kao pobornica sirove i žive hrane, podsjetila je sudionike na emociju hrabrosti kao ključnu u mijenjanju navika i pripremila je sirove čokoladne zalogaje koji su dodatno podigli razinu hormona sreće sudionicima i ostavila ih u odličnom raspoloženju na odlasku.

Iduće druženje predviđeno je u Osijeku u renomiranom restoranu, idealnom za radionice uz čaj “Muzej okusa”  uz vrlo interesantne goste i uz još aktualniju temu „Kako privući i zadržati pravog zaposlenika?“ održat će se 12.6. od 17,30.

Više informacija na www.lotusmedia.hr