Regionalna konferencija gospodarstvenika 2015.

Po 4. put uspješno je održana Regionalna konferencija u Vinkovcima koju je organizirala Lotusmedia d.o.o. u partnerstvu s HGK Vukovar i Razvojnom agencijom Vukovarsko srijemska županije HRAST uz potporu Grada Vinkovaca i Vukovarsko srijemske županije i mnogobrojnih sponzora i medijskih pokrovitelja.

Konferencija o MOGUĆNOSTIMA I (NE)PRILIKAMA PODUZETNIŠTVA dobila je podršku od dva ministarstva, gdje su bile prisutne pomoćnice Ministarstva poduzetništva i obrta Zdenka Lončar i Ministarstva rada i mirovinskog sustava Tatjana Dalić. Nadalje uz predstavnike institucije HBOR-a, nekoliko Start-up tvrtki, tvrtki primjera dobre prakse, i gostiju iz nama dvije susjedne zemlje BiH i Republike Srbije, moglo se čuti u panel diskusiji „Novca ima. Usudimo se uzeti ga!“, puno kvalitetnih informacija kako se može doći do bespovratnih sredstava, potpora pri zapošljavanju, povoljnih kredita, pa čak i investitora.

Konferencija je privukla preko 100-tinjak što poduzetnike, obrtnika, predstavnika javnih ustanova, čak dva fakulteta Ekonomskog iz Osijeka i Građevinskog iz Zagreba i mnoge mlade studente i srednjoškolce koji su se htjeli približiti svijetu poduzetništva. Svi sudionici su imali prigodu iza panel diskusije čuti 7 vrhunskih predavača i teme kojima su jačali svoje vrijednosti, razbijali uvjerenja i s konferencije otišli više nego zadovoljni. Cilj konferencije je bio potaknuti proaktivnost i razbiti strah i uvjerenja od mogućih potpora i sredstava koja su dostupna za poticanje poduzetništva, te potaknuti jačanje suradnje i zajedništva u ostvarivanju poduzetničkih pothvata.

konf2015plakat