Regionalna konferencija gospodarstvenika 2013.

28.6.2013. u Vinkovcima je u organizaciji tvrtke Lotusmedia pod pokroviteljstvom Županijske komore Vukovar održana 2. Konferencija gospodarstvenika pod nazivom:

„EU pred vratima, jesmo li spremni?“

Konferencija je okupila interesne skupine, akademsku zajednicu, privatno poduzetništo, javnu upravu na jednom mjestu s ciljem rasprave i razmjene iskustava na aktualne teme. Prije samo godinu dana na 1. Konferenciji gospodarstvenika tema je bila „Možemo li sa starim znanjima uspjeti na Eu tržištu“? a ove godine 5 vrhunskih predavača prezentiralo je i otvorilo raspravu na teme, Eu fondovi i kako ih iskoristiti, Megatrendovi, Kreativni načini izlaska na tržište, Inovacije kao instrument konkurentnosti, Motivacija i kreativnost nakon ulaska u EU.

Konferencija ima za cilj regionalno informiranje i ove godine su iz Osijeka sudjelovale mr.sc. Darija Krstić iz Centra za poduzetništvo, te mr.sci. Natalija Pekić, iz Zagreba su ponovo vrlo rado prihvatili suradnju prof. doktor Saša Petar, prof. Zvonimir Repač i mag. Maja Hranilović.

Univ.spec.oec. Mara Majstorović kao voditeljica konferencije i marketing menadžer u Lotusmedia, zaključila je završno nakon svih odslušanih tema i rasprava da je iza mlade države Hrvatske prošlo 22 godine te da smo svi skupa imali dovoljno vremena odrasti i postati punoljetni. Nakon ulaska u Europsku uniju za svoj uspjeh smo odgovorni isključivo sami svojim radom, znanjima i postupcima, 500 milijuna potrošača kao i 500 milijuna eura iz strukturnih fondova koja nam stoje na raspolaganju trebaju nam biti poticaj, a ne prijetnja.

Zaključak Konferencije je potrebna suradnja svih institucija, razvojnih agencija, privatnog i javnog sektora, a dijeljenjem znanja i resursa uspjeh ne može izostati.

plakat