usethetimeforthea11

Kako pozitivno utjecati na sustav oko nas? – Osijek

Inspirativni gosti, pozitivna atmosfera, promocija knjiga Raw recepata i „Pozitivnog planera za vidljiv rezultat“, je obilježila zadnju u ovoj godini instant radionicu uz čaj „Use the time for Tea“ u Osijeku po nazivom „Kako pozitivno utjecati na sustav oko nas?“

U divnom ozračju s pogledom na Dravu u hotelu Osijek, 30-tak sudionika je interaktivno sudjelovalo na 27. po redu after work radionici modeliranja uspjeha i izvrsnosti.

Voditeljica radionica i projekta gđa. Mara Majstorović NLP trenerica i POY praktičarka, pitala se zajedno sa svojim gostima, može li pojedinac koji upravlja vlastitim sustavom vrijednosti ili u kojem upravlja svojim zaposlenicima utjecati pozitivno na sustav u kojem živi i radi i kako?

Možemo li vođeni motom : Misli globalno, djeluj lokalno“ pomoći da se sustav oko nas razvija unatoč svemu i svim vanjskim utjecajima koji nas okružuju?

Sponzorica ovogodišnjih radionica uz čaj i njezina tvrtka Salonize, gđa Natalija Zastavnik Crnički je sa sudionicima podijelila iskustva i svojim primjerom napuštanja sigurnog ali tromog sustava u obrazovanju ukazala da je promjena moguća i da se uz pomoć najbližih može pokrenuti privatan biznis.

Aplikacijom koju je osmislila i koju razvija za kozmetičke salone, ordinacije i sl. pomoći će svojim budućim klijenticama i pozitivno na njih utjecati kroz efikasnije upravljanje vremenom i kupcima.

Suradnja je ključ transformacije sustava

Ivan Lozančić iz Gauss Development-a i Zorin Radovančević iz Escape-a, predstavljali su IT sektor koji se dobro razvija u Osijeku i iz svojih iskustva rada s inozemnim tvrtkama podijelili su sa sudionicima probleme i rješenja kako biti uspješan u ovoj industriji.

I jedan i drugi su se složili kako nam u ovako maloj zemlji velikih mogućnosti nedostaje puno više suradnje i zajedništva, da je suradnja ključ transformacije sustava i Mindseta koji nas koči. Radeći sa stranim partnerima, došli su do zaključka da imamo izvrsne stručnjake, da ne zaostajemo u svijetu i da trebamo raditi na dijeljenju znanja, smanjiti očekivanja i usko se specijalizirati u onome u čemu smo najbolji. Slavoniju moramo pokrenuti sami svako ponaosob sa svojim vrijednostima i pronalaskom one strasti u sebi koja nas pokreće.

Rad na dobrobiti zajednice pokreće sustav na bolje

Rad najmlađeg Rotary kluba u Osijeku, J.J. Strossmayer, je predstavio novi predsjednik kluba gospodin Hrvoje Merki, koji nas je upoznao s projektima koji su namijenjeni mladima i razmjeni učenika.

S njime su se predstavile dvije učenice koje su stigle iz SAD-a, Amelia Green i Sydneey Campton na boravak od skoro godinu dana u Hrvatskoj, kojima je ovo iskustvo vrlo značajno i na kojem su jako zahvalne.

Hrvoje je ukazao na benefite članstva u klubu i kako klub može utjecati na sustav vrijednosti mladih osoba ali i svih članova u klubu kroz njihovo djelovanje u zajednici.

Vrlo pozitivna i proaktivna bila je kao gošća Jelena Kuzmić koja je poslužila  kao primjer dobre prakse mlađoj generaciji koja se još traži u životnim i sustavnim vrijednostima.

Njezin pozitivan stav i hrabrost su je dovele do toga da je napustivši korporaciju u kojoj je imala sigurnost i dobro plaćen posao u kojem nije bila sretna i zadovoljna, otišla u spisateljske vode, gdje uspješno piše kolumne na portalu www.samopozitivno.com i u međuvremenu radi na novom poslu koji joj daje mogućnost kreativnosti i komunikacije s ljudima.

Svojim kolumnama i vedrinom potiče mnoge i utječe da slušaju sebe i prihvate odgovornost za svoja svakodnevna stanja i odluke jer, ako u dan krenemo dobri sa svojim sustavom u sebi moći ćemo razvijati sustav u kojem djelujemo i radimo, zaključila je Jelena.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *