Kucaokusa-osijek

„Kako privući i zadržati dobre zaposlenike?“ – Osijek

Po ocjenama polaznika s čistom peticom, uspješno je održana 25. po redu instant radionica i modeliranje uspješnih uz čaj Use the time for Tea u Osijeku!

Tema ove radionice je bila „Kako privući i zadržati dobre zaposlenike?“ i okupila je uz 4 iskusna i vrlo interesantna gosta dvadesetak sudionika uglavnom poduzetnika, ali i studenata sa sveučilišta u Osijeku.

Uvod u cijelo druženje ponovo je odradila voditeljica i autorica cijelog koncepta gđa. Mara Majstorović NLP Coach koja je i modelirala vrlo inspirativne goste, Nataliju Zastavnik Crnički (Salonize, Zagreb), Damir Pejaković (Muzej okusa, Osijek), Ivana Bugarin Radovančević (Nova Furca, Osijek). Kratku radionicu odnosno male tajne uspješnih poslodavaca prilikom odabira zaposlenika, sudionicima je podijelila uvijek nadahnuta za umrežavanje i suradnju Kristina Ercegović(Business Cafe, Zagreb).

Karakterne crte ljudi su važnije od diploma

Draga gošća iz Zagreba i sponzor instant radionica Natalija Zastavnik Crnički nas je kroz vlastito iskustvo profesorice koja je stalni posao zamijenila poduzetničkim pothvatom i zaposlila dvije djelatnice, uvela u temu i podijelila sa sudionicima kako ih motivira malim znakovima pažnje ali i uvijek neizbježnim razgovorom o osobnim problemima koje zajedno rješavaju u hodu.

Za nju je komunikacija unutar tima jako važna kao i prepoznavanje njihovih vrijednosti koje oni u sebi nose. Svjesna je da zaposlenike treba pustiti da sjaje i samostalno odrade posao ako za njega imaju razvijenije vještine od nje.

Ako dođe do razilaženja i eventualnog raskida odnosa, po njoj uvijek treba zatražiti povratnu informaciju o razlozima odlaska ali i poželjeti dobru sreću bivšem zaposleniku ako je razlog opravdan.

Vlasnik daleko najboljeg restorana u Slavoniji i Podunavlju Muzej okusa, gospodin Damir Pejaković, oduševio je publiku svojom energijom, ali i znanjem kojeg posjeduje o upravljanju kriznim situacijama i  ljudima.

Podijelio je rješenja kojima motivira svoj tim od 15  ljudi koji su od početka uz njega, ali i ukazao na probleme s kojima se nosi u ugostiteljskoj branši, čijim promjenama bi se svakako otvorila mogućnost većih plaća ugostiteljskim djelatnicima te potaklo mnoge da ostanu živjeti i raditi ovdje u Slavoniji.