4W1A7935

„EQ u poslu!“ – Vukovar

Uspješno održana 24. po redu instant radionica uz čaj i modeliranje uspješnih „Use the time for Tea“ u Vukovaru!

Tema ove iskustvene radionice koja se održala ploveći na Waterbus Bajaderi je bila „EQ u poslu!“ i okupila je 40 tak zainteresiranih gostiju iz četiri grada Vukovara, Vinkovaca, Osijeka i Zagreba.

Uz inspirativne goste, iz građevinskog sektora, vinske proizvodnje, aromaterapije, zdrave prehrane i izrade programskih aplikacija, sudionici su iz prve ruke mogli čuti koje emocije su ih vodile na putu do uspjeha, a uvod u cijelo druženje i temu kroz instant radionicu odradila je voditeljica i autorica cijelog koncepta gđa. Mara Majstorović NLP Coach.

Emocije se mogu svjesno promijeniti

EQ ili emocionalna inteligencija je neizostavan dio formule:

USPJEH = IQ +EQ

i za nju se sve više pokazuje interes u poslovnom okruženju i šire jer se nizom dokaza ustvrdilo koliko je pozitivan utjecaj razvijanja EQ kod menadžera i zaposlenika kroz veću produktivnost, fleksibilno prihvaćanje promjena, te manje konfliktnih situacija u timovima.

Jednako tako EQ postaje sve važnija i u tržišnom okruženju. Naime, danas je otvoreno tržišno okruženje izazovnije, kompetitivnije i sklonije bržim promjenama nego prije desetak godina. Povezano s time, poslovno okruženje je složenije i naglašenija je potreba za prilagodbom i promjenom, a rad se sve više bazira na timu i suradnji.

Najvažnije što su polaznici dobili kroz radionicu je spoznavanje tri stupnja koja u sebi uključuje EQ:

1. prepoznavanje i imenovanje emocije kroz osjećaje koje nam stvaraju
2. određivanje intenziteta emocije kroz promišljanje
3. transformacija neadekvatne emocije u odgovarajući oblik reakcije odnosno ponašanja kroz svjesno djelovanje.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *